Januar 2025
Som borgerforening, har vi med stor interesse læst forslaget til lokalplan 310 om en udvidelse af Classic Car House’s (CCH) nuværende aktiviteter. Vi har de seneste år med glæde fulgt udviklingen efter etablering af bilmuseet og de tilhørende faciliteter, og mener at området er blevet forbedret væsentligt, idet det tidligere forsømte landbrugsmuseum er forvandlet til et attraktivt område med både udstilling og kulturelle aktiviteter, der har fin synergi med Frilandsmuseet.
Dog er vi meget betænkelige ved trafikmængden, som på sigt forventes at forøget.
Trafikforhold
I forbindelse med lokalplanen er der sket en aflysning af arealreservationen til en afkørselsrampe fra omfartsvejen. Vi har været, og er stadig, betænkelige ved aflysningen, idet vejene i området allerede er meget belastet af den almindelige trafik, og en afkørselsrampe kunne aflaste området omkring Sorgenfri-afkørslen. Vi kan dog konstatere, at etablering af en rampe er meget omkostningstung, og at den kræver en del plads pga. niveauforskellen. Vi efterspørger alternativer til den aflyste rampe, når trafikken inden for en kort årrække forventligt overstiger kapaciteten på Sorgenfri-afkørslen. Vi må antage, at den oprindelige arealreservation byggede på data om trafikudviklingen. Denne data bør indgå i den videre behandling af planforslaget.
For at vi ikke blot flytter det trafikale problem til andre områder, håber vi på løsninger, der giver anledning til at trafikken fordeles bedre, med flere muligheder.
Det er altså ikke den estimerede forøgelse af trafikken ifm. udvidelsen af CCH’s aktiviteter vi er bekymret for, da den forventes at være på et niveau, der ikke vil kunne mærkes i hverdagen, det er den aflyste mulighed for en rampe, der bekymrer.
Det må derfor være en forudsætning, at kommunen ikke tillader andre større byggeprojekter i området, som vil tiltrække mere trafik, idet grænsen for, hvor høj en trafikmængde området kan tåle, er nået.
Parkeringsbehov
Det er CCH’s forventning, at en optimering af parkeringsafmærkningen udløser ekstra parkeringspladser, og det er sympatisk, at de går efter en løsning, der også bliver til gavn for Frilandsmuseets gæster. Vi har en forventning om, at Lyngby-Taarbæk kommune løbende følger op på situationen, og kommer med nye tiltag, hvis det viser sig, at der fortsat bliver problemer med uhensigtsmæssig og ulovlig parkering for beboerne på Bernhard Olsens Vej og C.F. Holbechs Vej.
Desuden kan man opfordre både CCH og Frilandsmusset til at reklamere mere for muligheden for at deres gæster kan benytte sig af offentlig trafik, idet både S-tog og Lokalbanen giver nem adgang til området. Dog er det beklageligt, at buslinjerne, der på nuværende tidspunkt betjener Kongevejen ved begge museer, planlægges omlagt af kommunen.
Skolevej
Ifm. med både byggeriet og den efterfølgende ibrugtagning af området, er det vigtigt, at forbindelsesvejen under omfartsvejen til Virumgaard fortsat kan benyttes af bl.a. elever på Kongevejens Skole.
Arkitektur og beplantning
Med en forventning om, at det nye byggeri arkitektonisk lægger sig op ad det oprindelige Landbrugsmuseum, er vi meget positive, og en tværstillet placering af den nye administrationsbygning som afslutning på området, begrænser forhåbentlig den visuelle påvirkning ift. Frilandsmuseet. Ved valg af organiske former til vinduespartier har vi en forventning om, at dette er medvirkende til at bebyggelsens omfang ikke kommer til at fremstå mastodontisk.
Selv om der ikke vurderes at være væsentlige naturværdier på området, henstiller vi til, at man har stort fokus på biodiversitet ved etablering af grønne arealer. Selv om det eksisterende grønne område ved hovedbygningen har bevaret en del træer, bærer området i øjeblikket ikke præg af fokus på biodiversitet. Da de omfattende parkeringsarealer ikke giver anledning til så meget buskads, er det vores håb, at man indtænker biodiversiteten i beplantningen – uden at det nødvendigvis skal fremstå vildt. Et fokus på biodiversitet falder i tråd med kommunens handlingsplan ”Vildere Lyngby-Taarbæk 2030”.
Byggefasen
Ifm. etablering af CCH’s første byggeri har nogle af de omkringliggende huse på Kongevejen og i Sorgenfri Haveby været påvirket af byggeriets vibrationer i form af revnedannelser, nedfaldent understrygning mv. Der blev ikke foretaget nogen registrering af husenes tilstand inden byggeriets påbegyndelse, og entreprenøren har henvist til, at deres målinger ikke påviste overskridelse af grænseværdier. Vi ser dog frem til, at der, inden påbegyndelse af byggeriet, foregår en fotoregistrering med henblik på senere dokumentation. At byggeriet eftersigende ikke overskrider grænseværdier, skal ikke komme de husejere til last, hvis huse har stået uden problemer i 70-100 år.
Venlig hilsen
VoresSorgenfri